Koska yritykset on tehty ihmisistä

MPS Finland Consulting Oy

Palkinnot

Bronze Effie Finland

Asiakas

MPS Finland Consulting Oy
Sakari Pitkänen
toimitusjohtaja
Kia Herold
Information and Communications Assistant
Kampanja pähkinänkuoressa 

Vuonna 2002 henkilöstöhallinnan konsultoinnin ja ulkoistamisen markkinat olivat kiihkeässä kehitysvaiheessa. Toimialalle oli tullut ja tulossa uusia kilpailijoita. Siksi alan yritysten tunnettuudella ja niihin liitettävillä mielikuvilla oli menestyksen kannalta entistäkin suurempi merkitys.

MPS oli markkinoiden toiseksi tunnetuin toimija, mutta sen brandipersoona kohderyhmän mielissä jokseenkin hahmoton. Niinpä MPS:n oli vankistettava asemaansa kohderyhmän top-ofmindissa, terävöitettävä omaa brandipersoonaansa ja erotuttava kilpailijoistaan. Koska markkinointibudjetti oli rajallinen ja kohderyhmä vaikeimpia mahdollisia, tehtävä oli haasteellinen.

Strategisesti päädyttiin yhden brandin strategiaan ja keskityttiin rakentamaan MPS-brandia sen sijaan, että oltaisiin yritetty rakentaa eri palvelutuotteista itsenäisiä brandeja.

Mainonnassa päätettiin ottaa täydellinen irtiotto kilpailijoihin. Alalle tyypillisen jargonin sijasta asioista ryhdyttiin puhumaan suoraan, selkokielellä ja suomeksi. Lisäksi päätettiin puhutella paitsi yritysten ylintä johtoa myös niiden työntekijöitä. Mainonnassa haluttiin todentaa, että MPS ymmärtää paitsi liiketoimintaa myös ihmistä. Tästä ajattelusta johdettiin mainonnan konsepti ja allekirjoitus: MPS. Koska yritykset on tehty ihmisistä.

Kampanjan tuloksena MPS nousi spontaanissa tunnettuudessa ylivoimaiseksi markkinaykköseksi, kaikki asetut mielikuvatavoitteet saavutettiin, jopa ylitettiin, itsevarmuus ja yhteishenki oman yrityksen sisällä kasvoi ja myynti vilkastui.

Toimisto

Skandaali
Erkki Mikola
Art Director
Pasi Lindström
Copywriter
Paula Rosti
projektijohtaja
Mirva Viitanen
tuotantopäällikkö
Tarja Musikka
tuotantopäällikkö
Nina Laine
graafinen suunnittelu / Art Director
Marja-Liisa Pollari
Planner
Jussi Huhtala
tuotanto-AD

Avustavat tekijätiimit

Carat Finland
Lito Scan Oy
Kanava Graphics Oy
Painotalo Mainos ja etiketti
VIestintätoimisto Pilgrim
Corporate Image Oy
Kalle Valpas
valokuvaaja
Horst Neumann