Teille on puhelu... ei kun puhelin, sir

Tapiola

Palkinnot

Gold Effie Finland, Mediasarja

Asiakas

Tapiola
Anna Tapio
markkinointijohtaja
Isto Virasoja
suunnittelupäällikkö
Minna Elomaa
yksikön johtaja
Sirkka Mertala
kehittämispäällikkö
Kampanja pähkinänkuoressa 

”Jos ei väkisin, niin kokeillaan sitten jotain ihan muuta.”

Helppo Henkilöstöpaketti on Tapiolan yritysasiakkailleen räätälöimä kokonaisuus, joka sisältää erilaisia vakuutusratkaisuja, työkaluja ja asiantuntijapalveluita, joiden avulla yritys vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta, supistaa poissaoloja ja kannustaa.

Kuten arvata saattaa, kyseessä on erittäin vaikeaselkoinen ja monitahoinen tuote. Todellinen myyjän kauhu. Tällaisen myyntiräpin kanssa pitäisi päästä neuvottelupöytään
suuryritysten johtajien kanssa. Oli yritetty. Ei ollut onnistunut.

Tapiola antoi mainostoimistolleen 100 yrityksen listan. Suurin osa niistä oli sellaisia, jotka olivat aiemmin passittaneet Tapiolan myyntimiehet matkoihinsa jo alaovilta. Tehtävänanto oli selväsanainen ja lyhyt: avatkaa ovet myyntimiehillemme. Auttakaa meitä myymään tuotehirviötämme selvällä suomenkielellä. Muuttakaa tuotteemme rahaksi.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Ensimmäinen askel oli nimetä tuote helpommin lähestyttävästi ”Helpoksi Henkilöstöpaketiksi”. Sen jälkeen nimen lupaus oli siirrettävä käytäntöön.

Tiesimme, että meidän oli pakko saada myyjä ”puheetäisyydelle” kohderyhmästä. Etuovista oli turha enää yrittää, joten ratkaisu olisi päästä sisään ns. keittiön kautta.

Ostimme kaupasta kaksikymmentäviisi kassillista uusia nokialaisia ja sata prepaid-liittymää. Ei muuta kuin akut latinkiin, Tapiolan mainosmusiikki soittoääneksi ja mainosvideot muistikortille. Puhelimet lähetettiin läheteillä yritysten toimitus- ja henkilöstöjohtajille, pakattuina siisteihin laatikoihin, joihin oli painettu lupaus: ”Teemme asiat helpoksi. Vastaat vain puhelimeen, kun soitamme.”

Samaan aikaan, kun vastaanottajat saivat puhelimet kouraansa, Tapiolan myyntimiehet soittivat niihin iloisen myyntipuhelun. Ja ovet alkoivat avautua: puhelimia lähetettiin 90 kpl. Vastaanottajia tavoitettiin 88 kpl. Nämä johtivat 165 myyntikäyntiin – kasvua 295 %. Sopimuksia tehtiin niin, että ensimmäiset 6 kuukautta tuottivat rahaa 581 122 euroa – lähes 15 kertaa tuotantobudjetin verran. Kaiken lisäksi sopimukset ovat jatkuvaluonteisia, eli kampanja jatkaa rahan jauhamista Tapiolalle vielä pitkään.

Ei huonosti kampanjalta, jonka suunnittelu- ja tuotantokustannukset olivat noin 40 000 euroa.

Toimisto

PHS
Ilkka R. Ruotsalainen
Copywriter
Pinja Metsäkoivu
Art Director
Jenni Zetterberg
tuotanto AD
Miikka Kumpulainen
graafinen viimeistelijä
Jarno Lindblom
projektijohtaja
Jenna Karhu
projektipäällikkö
Mikko Torvinen
luova johtaja
Mikko Hovi
strategiajohtaja