Finnair Local Heroes - Manchester

Finnair Oyj

Palkinnot

Gold Effie Finland, Bisnessarja
Silver Effie Finland, Tuote- ja palvelusarja
Matkailu, elämykset ja vapaa-aika

Asiakas

Finnair Oyj
Jarkko Konttinen
Vice President
Christer Haglund
Communications
Cia Branders
Marketing Manager
Kampanja pähkinänkuoressa 

Finnair haastoi Manchesterissä itseään 10 kertaa suuremmat lentoyhtiöt näitä merkittävästi pienemmällä budjetilla. Se markkinoi itseään työkseen usein lentäville manchesteriläisille fiksumpana tapana lentää Aasiaan. Local Heroes -kampanjassa käytettiin manchesteriläisten hyvin tuntemia Leijonan Kita –reality shown voittajaa ja iTeddyn keksijää Imran Hakimia sekä Royal College of Musicia. Lähtötilanne oli haastava, koska Finnairin spontaani tunnettuus oli nolla, eikä kukaan preferoinut sitä matkalla Aasiaan.

Kampanjassa järjestettiin manchesteriläisille bisnespäättäjille seminaari; Aasia on Manchesterin tulevaisuus. Manchesteriläisille tuttuja kasvoja käytettiin kohdistetussa verkkomainonnassa, lentokenttäpromootiossa ja paikallisessa printtimainonnassa.

Kampanjan aikana Finnairin tunnettuus Manchesterissä nousi 63 prosenttiin. Se nousi harkintaryhmässä ohi kaikkien muiden paitsi British Airwaysin ja Emiratesin, joka on Manchester Unitedin pääsponsorin. Preferenssi nousi 0 prosentista 21 prosenttiin. Finnair on nyt Manchesterin toiseksi preferoidun ja kolmanneksi eniten Aasian lennoilla harkittu yhtiö, ennen Lufthansaa, KLM:ää ja Air Francea.

Kampanjalla oli vahva suora myyntivaikutus ja se auttoi Finnairia kääntämään lentoliikennesegmentin liikevaihdon nousuun ensimmäistä kerran laskusuhdanteen alun jälkeen.

Toimisto

SEK & GREY Oy
Marco Mäkinen
strategi
Jaakko Rantala
asiakkuusjohtaja
Päivi Kreula
projektijohtaja
David Godycki
Creative Director
Mikko Martikainen
Copywriter
David Cleveland
Art Director
Tarja Koskela
tuottaja
Hilde Backman
tuottaja
Christian Digby-Firth
Writer

Avustavat tekijätiimit

Dagmar Oy
Riikka Hallenberg
asiakkuusjohtaja
Elina Fronzek
Photographers
Rami Hanafi
Peter Beavis
Martin Jäger
Director
Made in Manchester
Sarah Gormley
James Hickman
SEK Point
!Noob
Viewmasters