The Land of Free Press

Helsingin Sanomat

Palkinnot

Gold Effie Finland, Mediasarja
Mediaidea
Grand Effie Finland

Asiakas

Helsingin Sanomat
Alo Valtere
Veera Siivonen
Kristian Autio
Karla Louhelainen
Ville Vihermaa
Elias Lehto
Kaius Niemi
Hanna Johde
Kampanja pähkinänkuoressa 

Helsingin Sanomilla on merkittävä rooli yhteiskunnassamme totuuden etsijänä ja välinpitämättömyyden vastavoimana. Sen on kuitenkin lunastettava tämä rooli uudelleen aina uusien sukupolvien kohdalla. Tällöin sen on peilattava yhteiskunnallista asemaansa ja nostettava esiin ydinarvojaan.

Niihin arvoihin kuuluu myös lehdistönvapaus, joka on juuri nyt kansainvälisesti koetuksella. Venäjällä vapaa sana on ollut ahdistettuna jo pitkään, mutta presidentti Trumpin toimien myötä myös Yhdysvalloissa tilanne on muuttunut huolestuttavaksi. Suomessa lehdistönvapaus on puolestaan edelleen maailmanluokkaa. Joten kun presidentit Trump ja Putin päättivät järjestää huippukokouksensa Suomessa, tarjoutui Helsingin Sanomille erinomainen mahdollisuus muistuttaa heitä siitä, mitä todellinen lehdistönvapaus on.

Helsingin Sanomat toivotti presidentit tervetulleiksi kartoittamalla heidän potentiaaliset ajoreittinsä lentokentältä Presidentinlinnaan ja täyttämällä tienvarret heitä suoraan puhuttelevilla ulkomainoksilla. Mainosten tekstit koostuivat Helsingin Sanomien aidoista otsikoista, jotka käsittelivät molempien presidenttien suhdetta vapaaseen mediaan ja ne allekirjoitettiin viestillä: Welcome to the land of free press.

Kampanja sai Helsingissä vierailleen lehdistön sekaisin ja keräsi yli 2 600 mediaosumaa 56 maassa saavuttaen yli 1,25 miljardia näyttökertaa ja ylittäen sekä sille asetetut brändilliset että myynnilliset tavoitteet. Se toimi myös sytykkeenä yhä kasvavalle kansainväliselle liikkeelle lehdistönvapauden puolesta.

Koko kampanja vietiin ideasta tuotantoon alle 2,5 viikossa. Se osoitti jälleen, miten reagointinopeus ja kirkas idea ovat erinomaiset askelmerkit tulokselliseen kampanjaan.

 

Toimisto

TBWAHelsinki
Jyrki Poutanen
Erno Reinikainen
Lauri Gran
Tuomas Perälä
Anni Lindgren
Aki Toivonen
Noora Murremäki
Mira Sallanko
Harry Huttunen
Maria Dunaeva
Esa Roponen
Leni Vehkaluoto
Sofia Kaura-Aho
Iman Chellaf
Jesse Korhonen
Jari Lähteinen
Petri Siikanen
Jerry Strengell

Avustavat tekijätiimit

JCDecaux Finland
Sampo Koskinen
Emilia Lindholm
Krista Kivikoski
ClearChannel Finland
Nelli Oinio
Jukka Rossi
Pia Lojander
Heikki Pennanen