Palkintojen pisterajat

Effie-kilpailuissa käytetään kaksivaiheista, henkilökohtaista tuomarointiprosessia (erillisen Grand Effie -tuomaroinnin lisäksi). Kilpailutyö esitetään kokonaisuudessaan tuomareille molemmilla kierroksilla.

Effie Awards Finland -tuomaristoon kutsutaan suomalaisia markkinoinnin huippuammattilaisia eri toimialoilta, markkinointitoimistoista, korkeakouluista ja mediasta.

Tuomaristo voi soveltaa korkeampia pisterajoja, mikäli sarjan taso on hyvä. Tuomaristo arvio kilpailutyöt seuraavalla pisteytyksellä. Täydet säännöt löytyvät Effie.org.

Arvosanasta 70% jakautuu tasaisestti näiden kolmen osion kesken:

  • Strateginen haaste, tavoitteet & konteksti.
  • Strateginen idea & oivallus.
  • Idean toteutus (sisältäen luovuuden, mediastrategian ja työn itsessään).

Arvosanasta 30% annetaan:

  • Tuloksille, tuomaristo tarkastelee jokaista kilpailutyötä tehokkuuden näkökulmasta.

Vakiosuhdeluvut ovat likimäärin seuraavanlaisia:

  • alle 1/3–1/4 ilmoitetuista kilpailutöistä suoriutuu finaaliin
  • alle 1/6–1/8 ilmoitetuista kilpailutöistä voittaa palkinnon.

Palkintojen jakaminen

Kilpailusarjassa voidaan myöntää enintään kaksi saman tason palkintoa (kaksi kultaa, kaksi hopeaa, tai kaksi pronssia) ja tällöinkin ainoastaan tasatilanteessa.

Jos usea kilpailutyö ylittää vähimmäispisterajan, ainoastaan parhaat pisteet saaneet työt (enintään 4 per pääsarja) voidaan valita finalisteiksi tai palkinnonsaajiksi – ei jokaista työtä, joka ylittää vähimmäispisterajan.

Grand Effie Awardin saa absoluuttisesti suurimman pistemäärän tuomaristolta saanut kampanja. Tuomaristo voi päättää olla jakamatta Grand Effietä, mikäli kilpailun taso ei ole tarpeeksi korkea.

Tarkempi

Palkinnot

Kaikissa Effie-kilpailuissa käytetään kulta-, hopea- ja pronssitason palkintoja (Gold, Silver & Bronze Effie).

  • Kussakin kategoriassa voidaan myöntää kulta-, hopea- ja pronssipalkinto.
  • Kilpailuissa on kuitenkin aina vähimmäispisterajat kullekin palkintotasolle ja pääsylle finaaliin.
  • Siksi on mahdollista, että tietyssä kategoriassa myönnetään ainoastaan esim. hopea- ja pronssitason palkinnot eikä ollenkaan kultatason palkintoa. Voi myös olla, että joissain kategorioissa ei myönnetä ollenkaan palkintoja.

Effie-kilpailuissa voi myös olla erityisiä finalisteja.

  • Finalistit ovat kilpailijoita, joiden kilpailutyöt valitaan viimeiselle tuomarointikierrokselle, mutta joille ei myönnetä kulta-, hopea- tai pronssipalkintoa, tai jotka ansaitsevat erityistunnustuksen tuomaristolta, mutta eivät täytä pronssitason pistevaatimuksia.

Grand Effie

Effie-kilpailuissa on aina myönnettävä Grand Effie -palkinto yhdelle kilpailutyölle. Erillinen Grand Effie -tuomaristo valitsee tämän palkinnon voittajan parhaiden kultaa voittaneiden kilpailutöiden joukosta erillisenä päivänä, jolloin valitaan ainoastaan Grand Effie -voittaja.

Grand Effie -palkinnon (voidaan kutsua myös platina-Effieksi) saaja voidaan päättää tuomarien kesken äänestämällä anonyymin pisteisiin perustavan päätöksen sijaan.

Kilpailussa voidaan myöntää vain yksi Grand Effie -palkinto. Voittajan on oltava vuoden tehokkain kampanja  sekä täytettävä Grand Effien myöntämiseen vaaditut ehdot.

Osallistumisohjeet

Effie Finlandin ohjeet kilpailuun osallistuville: vinkit lomakkeen täyttöön & kisakanslian käyttöön.

Entry Kit

Yhteystiedot

Kisakanslia

Jaa: