Kultaiselle Effielle

Effie, olet tavoittelemisen arvoinen. Mietimme sinua päivin ja usein myös öin. Sinun eteesi olemme valmiita tekemään töitä mittaamme enemmän. Sinun vuoksesi haluamme kehittyä, uskaltaa, tehdä toisin. Effie, sinun vuoksesi haluamme olla parempia.

Effie, me ymmärrämme, että sinulle ei tavallinen tai keskinkertainen riitä. Sitä vaadit älyä, ideaa, luovuutta, jotain aidosti vaikuttavaa ja hurmaavaa. Se ei ole helppo tehtävä. Sinua ei ole helppo miellyttää.

Strategiamme pitää olla kirkas, ymmärrettävä ja erilaistava. Sen täytyy lähteä brändin todellisuudesta ja markkinatilanteesta. Meidän tulee määrittää kohderyhmä ja löytää heistä todellinen oivallus, insight. Luovaan ideaan ei kelpaa mikä tahansa hassuttelu tai julkkiksen käyttö, siinä pitää olla jotain tuoretta. Toteutuksen täytyy olla harkittu, hiottu, ammattimainen ja silti rento. Ja yllättävä, sinä pidät yllätyksistä. Mediasuunnitelman, vaikutuspolun, tulee olla perusteltu, tehokas, innovatiivinen ja ehyt. Koko paketti pitää olla huippulaatua.

Eikä siinä kaikki. Effie, sinä vaadit vedenpitävät todisteet ja dokumentit mitä on saatu aikaiseksi. Sinä vaadit tuloksia. Olet sen suhteen ehdoton. Sinulle ei riitä pelkät puheet vaan tahdot näyttöä teoista, todellisesta muutoksesta.

Effie, olemme hyvin tietoisia, että kilpakosijoita riittää. Kestämme sen. Hekin tekevät parhaansa. Kunnioitamme heitä. Saatamme jopa oppia heiltä. Kaikista meistä voi tulla tätä myöten parempia, ja sen täytyykin olla jokaisen meidän tahtotila, koska se palvelee koko alaa, asiakkaita ja maatamme.
Effie, teemme parhaamme, jotta olemme arvoisesi.

❤️:llä Tommi

Kirjoittaja Tommi Laiho on markkinointitoimisto Folkin toimitusjohtaja.

Katso kaikki kultaista Effietä tavoittelevat työt 2018 Shortlistalta >

Sanoma Media Finland on Effie Awards Finlandin pääyhteistyökumppani. Effie on markkinoinnin tuloksellisuutta mittaava kilpailu, jonka Suomessa järjestää Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL. Effie on Suomen ainoa markkinointiviestinnän tuloksellisuutta mittaava kilpailu. Kilpailutöiden määrällä mitattuna Effie on Suomen suurin markkinoinnin tehokkuutta mittaava kilpailu.