Kaikkien aikojen suurimmassa ja kovatasoisimmassa EFFIE Finland -kilpailussa myös ennätysmäärä palkintoja

Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL:n ja Suomen Markkinointiliitto MARK:n järjestämässä EFFIE Finland 2007–kilpailussa jaettiin yhdeksän kultaa, yksitoista hopeaa ja yksitoista pronssia Grand EFFIE Finlandin lisäksi. Nämä 32 palkintoa jakautuivat 22 kampanjalle.

EFFIE on 34 maassa järjestettävä, maailman suurin markkinoinnin tuloksellisuutta mittaava kilpailu, joka korostaa markkinoijan, mainostoimiston, mediatoimiston ja muiden tekijöiden välistä yhteistyötä. Voittaminen edellyttää kampanjan hyvää dokumentointia, ja Effie onkin työkalu parempaan kampanjadokumentointiin ja markkinoinnin mittaamiseen. EFFIE Finland on Suomen suurin alan tuloksellisuuskilpailu.

Kisaan otti osaa 63 kampanjaa 90 sarjaosallistumisena, joista MARK:n puheenjohtaja, Pauligin brändijohtaja Siru Heinon johtama tuomaristo shortlistasi loppukilpailuun 52 sarjaosallistumista. Ensimmäistä kertaa kampanjat saattoivat osallistua useampaan sarjatyyppiin. Sen seurauksena palkituissa kampanjoissa oli myös käytetty laajempaa kirjoa markkinoinnin keinovalikoimaa kuin aikaisemmin.

Myös Kokoomuksen eduskuntavaalikampanja kultapalkittujen joukossa

Tuloksellisin kampanja, Grand EFFIE Finlandin voittaja, oli VR:n Kivimiehet, joka voitti myös Veteraanimestarit-sarjassa kultaa. Tuomaristo sanoi perusteluissaan, että Kivimiehet on ”kampanja, joka ammentaa historiasta, liikuttaa ihmisiä ja koskettaa kaikkia suomalaisia. Asiakas on onnistunut uudistumaan ja saanut merkittäviä voittoja kiristyvässä kilpailutilanteessa. Lisäksi kampanja ja tulokset ovat erinomaisesti dokumentoitu. Konseptia on sovellettu menestyksellisesti lukuisissa taktisissa kampanjoissa samalla kun se on sitonut strategisesti koko markkinointiviestinnän yhteen monen toimialan yli. Kampanjan päähenkilöt ovat ryhtyneet elämään omaa elämäänsä… suorastaan puhjenneet elämään.”

Voittaneen kampanjan takana ovat Dynamo, Carat, Anima Vitae, Kaivopuiston Grilli ja Helsingin Sähköinen Toimisto. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Veteraanimestarit-sarjassa arviointijaksona on viisi vuotta tavanomaisen enintään yhden vuoden sijaan, jotta myös pitkäaikainen brändinrakennus voi saada tunnnustusta. Sarja olikin menestys, sillä siitä tuli kisan kovatasoisin: kaksi muutakin kultaa, Cloetta Fazerin Panttereille ja Pauligin Juhla Mokalle.

Eniten palkintoja keräsi HK Potkun lanseeraus, kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. Sen menestyksen tekijät ovat. PHS, Tequila, Tango ja Carat. Useamman palkinnon keräsivät myös Nanson Toimistopaita, Finnairin Kaikki lentävät Finnairin kesähinnoilla – paitsi Rädyn Seppo, MTV3:n Maailman nopein kansa, Nissan Nordic Europen Nissan Qashqai -lanseeraus sekä Kokoomuksen eduskuntavaalikampanja (mm. Non-profit-sarjan kulta). Kovatasoisen ulkomaisten kohderyhmien sarjan voitti UPM:n Raflatacin tehdaslanseeraus Kiinassa, tekijänään Konsepti.

Palkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa juhlavassa EFFIE-gaalassa Wanhassa Satamassa. EFFIE Finlandilla oli myös enemmän yhteistyökumppaneita kuin aiemmin: Kauppalehti, Cosmopolitan/Sanoma Magazines Finland, DMP, Sound Engine, Wanha Satama ja Vindirekt Finland.

Lisätietoja:

MTL, toimitusjohtaja Markus Leikola, p. 050 5630 211