Effie on armoton osaamisen mittari – ja siksi alan tärkein kilpailu

Effien entryjärjestelmä laittaa kaikki työt tasa-arvoisesti samalle viivalle. Se on alan ainoa kansainvälinen kisa, jossa myös pienillä independent-toimistoilla on tasavertaiset mahdollisuudet pärjätä kansainvälisiä ketjutoimistoja vastaan.

Palkintoja markkinoinnin maailmaan mahtuu. Luovuutta juhlivissa kansainvälisissä kisoissa ei ole vuosikausiin pärjännyt pelkällä idealla. Todellisuudessa ne ovat isoilla resursseilla tuotettujen case-filmien mittelöitä, joissa pärjäävät ne, joilla on oma koneistonsa pelkästään kisatuotantojen tuottamista ja markkinoimista varten.

 

Effie on toista maata. Se paljastaa armotta tekijöiden todellisen markkinointiosaamisen. Jo se, että kilpailussa ei edes vilkaista case-filmejä, on suuri tasa-arvoa luova tekijä. Luovuuden, strategian ja tulosten pyhä kolminaisuus kertoo, kuka on tehnyt ajattelutyönsä loppuun asti. Löytänyt datasta oleellisen, oivaltanut jotain uutta. Nähnyt markkinassa valtaamattoman position ja ollut riittävän taitava omiakseen sen itselleen. Se paljastaa luovan työn osaamisen tärkeimmän ytimen: Onko strategia osattu kääntää vaikuttavaksi markkinointiviestinnäksi – mainonnaksi, teoiksi tai designiksi, joka on todella muuttanut ihmisten käyttäytymistä.

 

Ja näinhän sen pitää olla. Markkinoinnin kaikkein arvokkain – ja niukin resurssi – on edelleen kirkas, looginen ja samaan aikaan vallankumouksellisen luova ajatustyö. Taitavat ajattelijat pystyvät rakentamaan vähilläkin resursseilla strategioita, jotka kasvavat vaikutuksiltaan paljon budjettejaan suuremmiksi. Ja toisaalta, suurilla resursseilla ei välttämättä saada aikaan muuta kuin resurssien hukkaamista.

 

Effiet laittavat myös asiakkaat paremmuusjärjestykseen. Kovassa kilpailussa pärjääminen on arvokas näyttö ihan jokaiselle asiakkaan puolella markkinointia johtavalle. Se mittaa näkemyksellisyyden, sisäisten myyntitaitojen ja moninaisen kumppanikentän johtamisen taidot.

 

Viime syksynä työt asettuivat jälleen rinta rinnan tiimeinä lähtöviivalle. Tällä viikolla nähdään, ketkä osaavat todella markkinoinnin. Effie on upea saavutus. Onnittelut jo nyt kaikille tuleville voittajille. Pienille ja suurille asiakkaille sekä toimistoille.

 

Kirjoittaja: Ilkka Ruotsalainen
Luova strategi, IVALO Creative Agency