Plan B – City above the city

Metsä Wood

Palkinnot

Gold Effie Finland, Bisnessarja
Kohderyhmä

Asiakas

Metsä Wood
Mikko Saavalainen
Senior Vice President
Henni Rousu
Marketing Manager
Viivi Kylämä
Digital Communications Specialist
Leila Kontturi
Project Manager
Kampanja pähkinänkuoressa 

Kaupunkien väkiluku kasvaa 2.5 miljardilla vuoteen 2020 mennessä ? tilan lisäksi lopuillaan ovat myös maapallon resurssit ja sietokyky. Maailma tarvitsee Plan B:n. Metsä Wood halusi lisätä tietoisuutta puurakentamisen mahdollisuuksista, siihen liittyvistä harhaluuloista ja tuoda esiin tuotteitaan kestävänä vaihtoehtona betonille ja teräkselle.
Joku saattaisi kaivaa esiin referenssit, me päätimme tehdä jotain ainutlaatuista: julistimme alkaneeksi maailmanlaajuisen kilpailun arkkitehdeille tehtävänantonaan rakentaa uusia kerroksia olemassa oleviin tunnettuihin rakennuksiin Metsä Woodin Kertopuusta ? ainoasta materiaalista, joka on tarpeeksi kevyttä valmiiden rakennusten päälle rakentamiseen tarjoten kestävää elintilaa miljoonille. Suositeltuihin kaupunkeihin lukeutuivat Lontoo, Berliini, Pariisi, Washington, Kööpenhamina, Tukholma, Istanbul ja Shanghai. Tämä oli omiaan kiinnittämään paikallisen median huomion ja nostamaan kilpailun uusille tasoille.
Kansainvälinen puuarkkitehtuurin ja kestävän designin asiantuntijoista koostuva jury takasi näkyvyyden ja uskottavuuden hajaantuneen ja skeptisen kohderyhmän parissa. 174 tyrmäävää kilpailutyötä esiteltiin johtavissa kansainvälisissä design-, arkkitehtuuri- ja massamedioissa lopputuloksena maailmanlaajuinen mediapeitto ja äänekäs keskustelu ydinkohderyhmässä. 

Toimisto

hasan & partners Oy
Tobias Wacker
Creative Director
Sari Heinilä
Account Director
Heidi Eriksson
Project Manager
Mick Scheinin
Copywriter
Mikko Oksanen
Graphic Designer
Karoliina Harjula
Communications Manager
Luca Rossi
Web Designer
Salla Tuomi
Producer
Jacob Gardner
Production Manager
Anna Nurkse
Digital officer
Luiz Lazcan
Director/ Animator
Janne Rehmonen
Editor
Rebecca Lamberg
Production Coordinator

Avustavat tekijätiimit

Michael Green Architecture
Michael Green
Principal, Architect
Asher deGroot
Architect
SEK
Johanna Salovaara
Team leader, Content Marketing