Ohjausryhmä 2022-2023

Effie-ohjausryhmään kutsutaan suomalaisia markkinoinnin huippuammattilaisia eri toimialoilta, markkinointitoimistoista, korkeakouluista ja mediasta. Ohjausryhmä toimii kaksi vuotta kerrallaan. Puheenjohtajana kaudella 2022-2023 on Tommy Mäkinen.

Ohjausryhmä auttaa kaitsemaan kilpailua osallistumalla palkintojenjaon suunnitteluun, valitsemalla ajankohtaisia kilpailukategorioita, sisälöntuotantoon sekä tarjoamalla ammattitaitonsa kilpailun käyttöön.

Tommy Mäkinen


Puheenjohtaja & Head of Strategy and Branded Content

Nitro

Tommy Mäkinen on kautta aikain menestyneimpiä suomalaisia mainonnan suunnittelijoita, jonka kaapista löytyy 2 Cannesin leijonaa sekä kymmeniä muita tunnustuksia kotimaasta ja kansainvälisiltä kentiltä.

Lisätiedot

Miska Rajasuo


Toimitusjohtaja

Bob the Robot

Miska Rajasuo on Effie Awards Finlandin ohjausryhmän puheenjohtaja ja yhden Suomen menestyneimmän mainostoimiston, Bob the Robotin toimitusjohtaja. Miska uskoo, että yritysten merkittävin yksittäinen menestystekijä on luovuus, ja se viihtyy vain ympäristössä ja kulttuurissa, jossa se voi kukoistaa. Hänen johtamansa Bob the Robot onkin kaksinkertainen Vuoden Toimisto -voittaja ja moninkertainen Effie ja Grand Effie -voittaja. Miska on toiminut Effie Awards Finlandin tuomaristossa ja ollut päätuomarina vuonna 2018. Lisäksi hän on ollut Suomen edustajana Effie Europen toisen kierroksen tuomaristossa.

Lisätiedot

Anna Lehtisalo


Toimitusjohtaja, osakas

Villivisio Oy

Anna Lehtisalo on strategiseen markkinointiin ja viestintään erikoistuneen Villivision toimitusjohtaja ja osakas. Ansioituneen toimistonsa luotsaamisen lisäksi Anna toimii useassa hallituksessa sekä advisory boardissa, joissa roolina on tuoda markkinoinnin strategista näkemystä sekä luovan asiantuntijatyön johtamisen ja kehittämisen osaamista hallituksiin. Annan sydän sykkii nokkelista ja rohkeista ideoista, empatialähtöisestä suunnittelusta sekä luovan tiimin ja osaajien kehittämisestä.

Lisätiedot

Minna Hämäläinen


Head of Marketing

Neste

Minna vetää Nesteellä Marketing & Services -liiketoiminnassa Suomen ja Baltian markkinoinnin ja viestinnän tiimiä. Kuuden Neste-vuoden lisäksi hänellä on pitkä kokemus myös muiden valovoimaisten suomalaisten brändien, kuten Lumene, Iittala ja Arabia, markkinoinnista. Merkityksellinen brändiviestintä, datalla johdettu markkinointi, asiakaskokemuksen kehittäminen sekä tuloksellisuuden mittaaminen ovat tekemisen ytimessä.

Lisätiedot

Jani Niipola


Uutispäällikkö

Markkinointi & Mainonta -lehti

Jani Niipola on Markkinointi & Mainonta -lehden uutispäällikkö, tietokirjailija ja toimittaja, joka kirjoittaa luovasta taloudesta myös Kauppalehteen ja Kauppalehti Optioon. Aiemmin urallaan Niipola on työskennellyt copywriterina ja ollut perustamassa yhtä viestintätoimistoa. Tänä syksynä agendalla on M&M:n uudistaminen.

Lisätiedot

Satu Yrjänen


Toimitusjohtaja

Kantar

Satu Yrjänen on pitkän linjan markkinoinnin, myynnin ja viestinnän ammattilainen, joka on tehnyt koko työuransa kansainvälisissä yrityksissä ja ympäristöissä, kuten SEK, Microsoft, BNL/Euro RSCG, 24/7 Media ja DoubleClick. Satu toimii tällä hetkellä konsultti- ja tutkimusyritys Kantarin Suomen toimitusjohtajana sekä hallitusammattilaisena. Sadun intohimona on muutoksen aikaansaaminen ja paremman tulevaisuuden rakentaminen tutkimusta, markkinointia, liiketoimintaymmärrystä ja teknologiaa hyödyntäen. Satu syttyy asiakkaista ja innostuu tulosten aikaansaamisesta yhdessä tehden.

Lisätiedot

Tommi Kortesniemi


Luova johtaja

Sherpa

Tommi Kortesniemi on yksi Sherpan perustajista, yrityksen osakas ja luova johtaja. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus luovan markkinoinnin suunnittelusta, johtamisesta sekä käytännön tekemisestä. Markkinointialan kilpailut ovat tulleet hänelle tutuksi vuosien varrella ja hänen CV:stä löytyy esimerkiksi Grand-, Gold- ja Silver Effie.

Lisätiedot

Mika Häyrinen


CEO

IPG Mediabrands

Mika omaa yli 15 vuoden kokemuksen alan johtotehtävistä. Hän myi perustamansa Virta ryhmän IPG:lle vuonna 2017 ja toimii nykyään lanseeraamansa IPG Mediabrandsin toimitusjohtajana. IPG Mediabrands Finlandiin kuuluvat mediatoimistot Virta Helsinki ja IUM, asiakasymmärrystoimisto Kuulas, mainosteknologiaan ja dataan erikoistunut asiantuntijatoimisto R3AL Helsinki, luova yksikkö Marvelous sekä tulospohjaiseen markkinointiin erikoistunut Reprise. Hänen johtamistaan toimistoista kolme oli Vuoden Toimisto 2020 kisan finaalissa, ja IUM palkittiin Vuoden Toimistona. Mikan töitä on palkittu mm. Effie, Adprofit  ja GrandOne palkinnoilla. Hän omaa myös tuomarointikokemusta näistä kisoista. Päivätyönsä lisäksi Mika toimii sijoittajana ja hallitusammattilaisena mm. vuoden start up 2020 kisassa palkitussa Leadoo Marketing Technologies Oy:ssä.

Lisätiedot

Rainer Lindqvist


Markkinointijohtaja

Kotipizza Group

Raikku rakentaa ja kehittää Kotipizza Groupissa Kotipizza ja Social Burger Joint ravintolaketju brändejä. Yli 25 vuoden markkinointikokemus on kertynyt niin media kuin mainostoimisto sektorilta. Laaja toimialakokemus sekä tuloksellisen brändimarkkinoinnin osaaminen ovat hyötykäytössä nyt mainostajan puolella. Tuomarointikokemusta löytyy mm. AD-profit tuomaroinnista sekä Euro Effien kilpailuista. ”Creativity is the most powerfull force in business”.

Lisätiedot

Jaa: